Ungdomsavdelningen

Barn och unga i åldern 7–16 år är hjärtligt välkomna med i ungdomsavdelningen som leds av erfarna ungdomsledare.

Ungdomsavdelningen träffas på måndagar klockan 17–18.30.

På övningarna lär vi oss om brandkåren genom både teoretiska och praktiska uppgifter. Vi övar klareringar, rökdyker, lär oss om brandsäkerhet och har också lite lugnare inslag med frågesporter och andra små tävlingar. Med den yngre gruppen satsar vi också mycket på lek, det ska vara roligt att lära sig! Våra övningar är anpassade såväl för nybörjare som för lite vanare deltagare, vi hjälps åt och gör tillsammans.

I verksamheten deltar regelbundet ca 25 flickor och pojkar. Sommarlägren brukar vara årets höjdpunkt då vi lär känna brandkårister från hela Finland, först på de lokala lägren för VNB, och sen de större nationella lägren för ungdomsavdelningar. Om det finns intresse deltar vi också i både mindre och större tävlingar, t.ex. de årliga Vintertävlingarna.

Vi hittar också på egna roliga aktiviteter med vår egen kår och deltar varje år i julgatans öppning och på luciadagen med ett fackeltåg.

Du kan komma med när som helst under året och förstås också om du bara vill testa några gånger, ta kontakt så berättar vi mera!